• PayiQ on uusi maksu- ja lippupalveluratkaisu, jonka avulla voidaan myydä sekä digitaalisia että perinteisiä tuotteita ja 
          palveluita turvallisesti ja yksinkertaisesti. Se tarjoaa asiakkaille nopean, helpon ja tietoturvallisen tavan maksaa mobiilisti.
  PayiQ on uusi maksu- ja lippupalveluratkaisu, jonka avulla voidaan myydä 
             sekä digitaalisia että perinteisiä tuotteita ja palveluita turvallisesti ja yksinkertaisesti. Se tarjoaa asiakkaille nopean, helpon ja tietoturvallisen 
             tavan maksaa mobiilisti.
  Oulun joukkoliikenteen
  mobiililippusovellus

Unohda kolikot ja osta bussilippu helposti puhelimellasi

Mobiililipun voi ostaa matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sovellus toimii uusimmissa Windows-, Android- ja iOS–puhelimissa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista.

Matkan voi maksaa jälkiveloitteisella Svea-laskulla, pankki- ja luottokortilla (Visa ja Mastercard), puhelinoperaattorin puhelinlaskulla tai MobilePaylla. Kaikkien lippujen hintoihin lisätään maksutapalisä. Sallitut maksutavat ovat Svea-laskutus (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,30 €/lippu), pankki- tai luottokorttimaksu (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,30 €/lippu), operaattoriveloitus (Telia, DNA ja Elisa; maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,50 €/lippu) ja MobilePay (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,30 €/lippu).

Sovelluksella voi ostaa kertalippuja ja vuorokausilipun. Joukkoliikennepalvelujen käytön hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustetaan. Mobiililipun voimassaolo alkaa lipun ostohetkestä. Mobiililippu luetaan bussissa manuaalisesti kuljettajan toimesta (lipussa on koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika). Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko matkan aikana.

Kielivaihtoehdot: suomi, ruotsi ja englanti.

Lipun käyttäminen

Lippu on voimassa Oulun joukkoliikenteessä niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu, ja sen voimassaolo alkaa heti lipun tilauksesta. Lippu tulee esittää kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Myös joukkoliikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, ettei esimerkiksi puhelimesi akku lopu kesken matkanteon.

Maksettuasi lipun se ilmestyy Tuotteet-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi, sekä tiedot aiemmin ostamistasi lipuista. Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella.

Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi).


Anna palautetta

Yleistä lipuista

Oulun joukkoliikenne
www.oulunjoukkoliikenne.fi
puh. 08 5584 0400
(maanantai - perjantai 9.00 - 15.30)

Oulun joukkoliikenne

Lataa sovellus